“Para hombres con gusto”

Al desembre es va publicar el segon número de la revista de cuina BEEF, versió espanyola de la proclamada revista de l’any 2015 a Alemanya. “Som la millor revista alemanya ¡Quin gran honor!”, exclamava orgullós el redactor en cap Jan Spielhagenel, a la editorial, en rebre el premi. Partint de plats de carn com base, BEEF ofereix un esplèndid ventall de receptes i productes de tot tipus. Tècniques culinàries i receptes explicades al detall, pas a pas, accessibles i  amb molt bona informació dels ingredients utilitzats.

Numero2 petit

Hi podem trobar des de com filetejar un lluç, marinar un salmó o una confrontació de caves, fins a receptes de verdures, tota mena risottos curiosos, plats de caça, fondues variades, picades de carns diverses o com preparar fondues o costellams per a la brasa. Però es que, a més a més, pel que fa al seu aspecte formal, com la qualitat del paper, el disseny gràfic, l’estil compositiu, les solucions tipogràfiques, les imatges i fotografies, BEEF es tot un luxe. Per a homes amb gust, es clar. L’única cosa que li podem retreure a la revista és el esperit sexista, excloent en el seu titular, amb el lema “para hombres con gusto”, i que també s’expressa a les últimes pàgines amb la broma: “Así lo hacen ellas. Así nosotros.”

En qualsevol cas, i a jutjar només pel gust per la cuina, BEEF val la pena!

HamburgMaxi petit

http://www.facebook.com/RevistaBeef/          http://www.revistabeef.es/          http://twitter.com/revistabeef_es          http://www.beef.de/


Jerusalem

P1020066Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi, nascuts a les zones jueva i àrab de la ciutat de Jerusalem respectivament, han creat aquesta obra excepcional que, a més d’un receptari ple de sabors, aromes i matisos, és un sincer cant a la amistat. Potser no es pugui parlar d’una cuina de Jerusalem, però la confluència de tres grans religions – musulmana, jueva i cristiana – ha enriquit aqueta cuitat amb una gastronomia tan variada com seductora, un autèntic tresor potenciat per la riquesa dels ingredients del Mediterrani.

Yotam Ottolenghi

Tot el que cuinem, diu Yotam, està filtrat pel prisma de les nostres experiències infantils: plats amb els quals ens alimentaven les nostres mares, herbes aromàtiques que recollíem en les excursions escolars, jornades senceres en els mercats, l’olor a terra seca d’un dia d’estiu, ovelles i cabres pasturant per les muntanyes, pa de pita acabat de fer amb xai trossejat, julivert picat, fetge picat, figues, costelles a la brasa, pastissos ensucrats, galetes que es desfan a la boca. La llista és interminable, massa llarga per recordar-la i massa complexa per descriure-la.”

Jerusalem va ser guardonat l’any 2013 amb importants premis – el Observer Food Monthly Cookbook of the Year, el IACP ( International Association of Culinary Professionals ) Cookbook of the Year i el James Beard Award for Best International Cookbook- i ha estat traduït a vuit idiomes.

9780091943745

 

  • Jerusalem: Crisol de las cocinas del mundo
  • Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi
  • Editorial: Salamandra
  • Pàgines: 320
  • Preu: 30 ∈

 

El gran llibre de la cuina catalana

9788497871310

Hi ha, sens dubte, treballs valuosos (inclosos alguns d’autors estrangers) sobre aspectes diferents de la cuina catalana. Una cuina nacional que dins l’àmbit de la Mediterrània és un dels secrets més preuats i suggestius, ara al vostre abast. Perquè no hi ha cap llibre tan complet i ambiciós com aquest que us presentem. En ell, Josep Lladonosa i Giró, al llarg de la seva dilatada activitat professional, hi ha anat recollint una mostra gairebé exhaustiva de la cuina tradicional catalana, tant la d’origen estrictament popular com la practicada als restaurants.
Heus aquí, doncs, un llibre necessari, clàssic i complet que, a partir d’ara, constitueix el marc de referència més vàlid i extens de la cuina catalana. I això tant pel que fa a informacions culinàries diverses (productes, tècniques, coccions, vocabulari gastronòmic, etc…) com, sobretot, per l’extensíssim recull de gairebé mil receptes, siguin de plats salats de tota mena de carn o peix, verdures o llegums, o siguin postres, begudes i conserves.

Biografía del autor
Josep Lladonosa i Giró, premi Nacional de Gastronomia, és un dels cuiners i gastrònoms catalans més prestigiosos. És autor dels èxits de vendes El llibre de les sopes, El llibre dels guisats i les picades, La cuina catalana més antiga, El llibre dels arrossos, La cuina de dos grans mestres i La cuina que torna. Però de tots els seus llibres, cal destacar-ne especialment El gran llibre de la cuina catalana, un clàssic de la literatura gastronòmica i el llibre de cuina més venut dels últims anys.